Υποτροφίες    
                   
Skip Navigation Links
Τρέχοντες Διαγωνισμοί
Υποτροφίες Αλεξάνδρα Τριάντη
Υποτροφίες Κυβέλη-Γιάννη Χορν
Υποτροφίες Μαρία Κάλλας
Βραβεία Τζίνα Μπαχάουερ
 
 
 
 

Υποτροφίες Μαρία Κάλλας

 
 
     


Αποτελέσματα Διαγωνισμού 2018
Προκήρυξη Διαγωνισμού 2018
Διαβάστε σχετικά με το Σωματείο «Υποτροφίες Μαρία Κάλλας».
Διαβάστε σχετικά με τις υποτροφίες που έχουν απονεμηθεί μέχρι
σήμερα.
   

Ο Διαγωνισμός προκηρύσσεται από το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ», και διοργανώνεται από τον Σύλλογο των Φίλων της Μουσικής, που υποστηρίζει ενεργά το Σωματείο τα τελευταία 20 χρόνια.

Οι υποστροφίες απονέμονται σε ταλαντούχους νέους Έλληνες λυρικούς καλλιτέχνες για τελειοποίηση σπουδών στο εξωτερικό, κατόπιν ακροάσεως των υποψηφίων που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ» απαρτίζεται από τους: Κωνσταντίνο Πυλαρινό (Πρόεδρο), Ζανέτ Πηλού (Αντιπρόεδρο), Κυριάκο Λουκάκο (Γραμματέα), Γιώργο Κουρουπό (Ταμία) και Λουκά Καρυτινό (Μέλος).


ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Για να τιμήσει τη μνήμη της Άρντας Μαντικιάν και του Χρήστου Λαμπράκη, που υπήρξαν εναλλάξ Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Σωματείου και ουσιαστικά οι μόνοι οικονομικοί του υποστηρικτές, το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο:

α) χρηματοδότησε τη δισκογραφική έκδοση με ιστορικές ηχογραφήσεις από το αρχείο της Άρντας Μαντικιάν, που κυκλοφόρησε το 2011 ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής

β) από το 2010 αφιερώνει τις υποστροφίες λυρικού τραγουδιού που απονέμει, στη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη

γ) από το 2012 διοργανώνει Masterclasses Λυρικού Τραγουδιού, που προσφέρει δωρεάν σε νέους Έλληνες σπουδαστές. Μέχρι τον Μάϊο του 2014 στα 3 Masterclasses έχει διδάξει αφιλοκερδώς η μεγάλη υψίφωνος κυρία Ζανέτ Πηλού.