Εκπαίδευση    
                   
  Skip Navigation Links
Camerata Junior
Art Campus
Ελεύθερο εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Δράση Εντός Έδρας
Δράση Εκτός Έδρας
Υποτροφίες Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
DVD Επαγγελματικού προσανατολισμού
   
 
   
   
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    
«Δράση Εκτός Έδρας» 2008-2010
Χορηγός: Οικογένεια Γ.Π. Λιβανού
   
   
       
  Το πρόγραμμα ΔΡΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης εκπαιδευτικής εκστρατείας του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής που εμπνεύσθηκε και εγκαινίασε το 2008 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Λαμπράκης. Βασικός άξονας που διαπερνά την αντίληψη του Συλλόγου είναι η μέριμνα για την κοινωνική δικαιοσύνη που προαπαιτεί ίσες ευκαιρίες για όλους στη ζωή και την τέχνη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο να προσεγγίσει τους νέους, σε όποιο μέρος της Ελλάδος και αν βρίσκονται, να τους προσφέρει ευκαιρίες άμεσης επαφής με τη μουσική και τους μουσικούς, να διακρίνει τους πλέον ταλαντούχους από αυτούς και να τους υποστηρίξει στη συνέχιση των σπουδών τους με την πολύτιμη χορηγία της Οικογένειας Γ.Π. Λιβανού

Το πρόγραμμα ΔΡΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ εφαρμόζεται σε 5 διαφορετικές, κάθε χρόνο, πόλεις, με την προοπτική να καλύψει σταδιακά τις ανάγκες όλης της ελληνικής επικράτειας. Πραγματοποιείται με την πολύτιμη χορηγία του κ. Βίκτωρα Ρέστη, με τη συμμετοχή της μουσικολόγου κας Εφης Αβέρωφ-Μιχαηλίδη και του Τρίο Opus I το οποίο αποτελείται από τους μουσικούς: Δημήτρη Σέμση (βιολί), Αστέριο Πούφτη (βιολοντσέλο) και Γιάννη Τσανακαλιώτη (πιάνο). Την οργάνωση του προγράμματος έχει η μουσικός-εκπαιδευτικός κα Ολγα Καλογρηάδου. Γενικός συντονιστής είναι ο μαέστρος κ. Νίκος Τσούχλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Εκτελείται με τη συνεργασία και την υποστήριξη των δημοτικών αρχών και των τοπικών φορέων (ωδεία, σχολεία κλπ) και περιλαμβάνει τρεις φάσεις, από τις οποίες οι δύο πρώτες πραγματοποιούνται στην περιφέρεια.

Η τρίτη φάση του προγράμματος ολοκληρώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή επιλεγμένων σπουδαστών που συμμετέχουν σε καθορισμένη συναυλία και την απονομή σε αυτούς ειδικών υποτροφιών, με την πολύτιμη στήριξη της χορηγίας της Οικογένειας Γ.Π. Λιβανού.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής οι επιλεγμένοι σπουδαστές, καθώς και μικρές ομάδες σπουδαστών από κάθε πόλη, φιλοξενούνται από τον Σύλλογο για ένα διήμερο στην Αθήνα, όπου έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, να ξεναγηθούν στους χώρους του, να γνωρίσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συναυλίες. 


Υπότροφοι έτους 2008–2009


Υπότροφοι 2009-2010


Υποτροφίες εξαιρετικών ταλέντων