Εκπαίδευση    
                   
  Skip Navigation Links
Camerata Junior
Art Campus
Ελεύθερο εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
Δράση Εντός Έδρας
Δράση Εκτός Έδρας
Υποτροφίες Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
DVD Επαγγελματικού προσανατολισμού
   
 
   
   


Χορωδία Musica - Ακροάσεις Νέων Μελών - Σεπτέμβριος 2018-07-26

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ    
Camerata Junior
ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ 2020
Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής

   
   
       
  Η CAMERATA JUNIOR - Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και τη διαπαιδαγώγησή τους σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης. Με τακτικά μαθήματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Ορχήστρα εξελίσσεται σε ένα πολλά υποσχόμενο νεανικό μουσικό σύνολο.

Αριθμεί 60 περίπου νέους και νέες, ηλικίας 8-25 ετών και δραστηριοποιείται σε δύο επίπεδα, καθώς εκπαιδεύει ένα παιδικό και ένα εφηβικό τμήμα, που διδάσκονται και αναπτύσσονται ξεχωριστά. Νέα μέλη γίνονται δεκτά μετά από ακρόαση. Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν. Η Ορχήστρα εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην καθιερωμένη ετήσια συναυλία της, αλλά και σε ανοιχτές δράσεις, όπως ο εορτασμός της Ημέρας Μουσικής. Έχει εμφανισθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπως επίσης σε φεστιβάλ και διοργανώσεις στην ελληνική περιφέρεια και στην Αττική (Πύργος Βασιλίσσης, Δήμος Παλαιού Φαλήρου, Δήμος Παπάγου-Χολαργού, Ελληνογαλλική Σχολή Ε. Ντελακρουά, Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού, Μουσικό Σχολείο Ιλίου, Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού, Διεθνή Φεστιβάλ Άνδρου και Ναυπλίου, στο Άργος, στα Τρίκαλα κ.α.).

Συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Φίλων της Μουσικής, όπως το «Art Campus – Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις», η Camerata Junior έχει δώσει συναυλίες στο Θέατρο «Φρύνιχος» του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, όπου τo 2014 ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση έργο του Γ. Κουρουπού, ειδικά γραμμένο για εκείνην. Με την Ορχήστρα έχουν συμπράξει ως σολίστ κορυφαίοι μουσικοί της ΚΟΑ και της ΚOΘ (Δ. Βάμβας, Δ. Κίτσος, Σπ. Μουρίκης) καθώς και διακεκριμένοι καλλιτέχνες, όπως οι Marlis Petersen, Daniel Blumenthal, Χάρης Δημαράς, Α. Χατζηνικολάου, Σ. Κυανίδου, Μ. Συγγενιώτου. Έχει συνεργαστεί με τις χορωδίες Rosarte, Musica - Χορωδία των Φίλων της Μουσικής και Παιδική Χορωδία των Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. Κάθε Χριστούγεννα παίζει στα Νοσοκομεία Παίδων για τα παιδιά που νοσηλεύονται.

Δάσκαλος και διευθυντής της Ορχήστρας από την ίδρυσή της είναι ο Δημήτρης Σέμσης, σολίστ, καθηγητής βιολού και εξάρχων της ΚΟΑ, ο οποίος επιλέγει το ρεπερτόριο από τη διεθνή βιβλιογραφία με κύριο γνώμονα τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των έργων. Βοηθός διδασκαλίας για το 2017-2018 είναι ο βιολονίστας Βασίλης Σούκας, από τα πρώτα μέλη της Camerata Junior.


Σολίστ και Καθηγήτρια βιολιού, μέλος των πρώτων βιολιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών επί μία εικοσαετία. Αριστούχος και «Συνέταιρος» της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου (A.R.A.M.). Έχει ειδικευθεί στην εκπαίδευση και τον συντονισμό μουσικών ομάδων και σχολικών ορχηστρών και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αθηναϊκής Παιδικής Ορχήστρας Εγχόρδων και της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Βοηθός διδασκαλίας της Camerata Junior – Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής, από την ίδρυσή της.
   
      
Camerata Junior
Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής


Μ Ε Λ Η
  ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 
 
ΒΙΟΛΙΑ: Χρήστος Μπουρέκας, Οδηγήτρια Βεντούρη, Έρικα Βλάσση,
Αιμιλία Γιαννοπούλου, Μαρίνα Γιαννοπούλου, Λεωνιδία Καπουρελάκου, Ευάγγελος
Κόλλιας, Xρήστος Κόλλιας, Μαρίνα Μάζη, Μάριος Μπάλα,
Στέργιος Μπαλαμώτης, Μαριάννα Μπουρέκα, Καλλιόπη Ρήγου, Νικόλαος Σοφός
ΒΙΟΛΕΣ: Κωνσταντίνα Κουβέλη, Άλκηστις Μισούλη, Λυδία-Charlotte Ραμού
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΑ: Αθηνά Μάζη, Γιάννης Μαρινάκης, Λέων Μισούλης,
Mάρκος Ραμός, Μαρία Ψωμά, Mateo Shestani
ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ: Οδυσσέας Κουβέλης
 
  ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
 
 
ΒΙΟΛΙΑ: Βασίλης Σούκας (εξάρχων), Γιάννης Αντωνόπουλος,
Άννα Γιαννακογεώργου, Αθηνά Γρατσούνα, Πένυ Δημητρακοπούλου,
Μαριάνθη Καραγιάννη, Ίων Κουρμπανάς, Αναστασία Λιτσαρδοπούλου,
Ορέστης Λυκουρόπουλος, Φίλιππος Ματασάρου, Κρίστι Μπασάρη,
Σαλόμε Μπουτσουκούρι, Αγγελική Ποτήρη, Σοφία Σιωρά
ΒΙΟΛΕΣ: Θεόδωρος Μαστροθεόδωρος, Φαίδρα Καλογεράκου,
Σπύρος Κοκονέτσης-Στεριώτης, Σοφοκλής Παγώνης, Αθηνά Στρατή,
Augusta Shestani
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΑ: Αλέξης Τάσσης, Μιχάλης Κοντός, Απόστολος Παγώνης,
Alexander Cefa
ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ: Βέρα Αρμένη